Minőségbiztosítás
Konyhánk a HACCP szabályozásai alapján működik
HACCP - Olyan rendszer, amely meghatározza, értékeli és szabályozza az élelmiszerbiztonság szempontjából jelentős veszélyek szabályozását.
A HACCP mozaikszó, a tevékenység angol szavainak kezdőbetűiből állították össze:
Hazard
Analysis and
Critical
Control
Points (veszélyelemzés és kritikus ellenőrzőpontok).
A HACCP rendszer célja az élelmiszer-biztonság elérése.
Mi a HACCP?
A HACCP olyan, tág értelemben vett jó gyártási és forgalmazási gyakorlatra és jó higiéniai gyakorlatra alapozott élelmiszer-biztonsági kockázatkezelő rendszer, amely önmagában vagy a teljes körű minőségbiztosítási rendszer részeként is alkalmazható. Célja a megelőzés.
Szemlélete
A HACCP rendszerben fontos a fogyasztó- ill. fogyasztásorientált terméklánc-szemlélet, azaz nem csak a végterméket kell vizsgálni, hanem a teljes élelmiszer-előállítási láncot. Ennek a rendszerszemléletű megelőző minőségbiztosításnak két fő eleme van:
- a jól átgondolt, helyes tevékenység,
- a jól tervezett és alkalmazott ellenőrzés.
Előnyök a termék előállítók számára:
- javul a termelési folyamat kézbentarthatósága
- biztos alap alakul ki a minőségirányítási rendszerek kiépítéséhez
- segíti a rendszeres, következetes munkavégzést
- a vevői bizalom növekedése
- védelmet nyújt termékfelelősségi perekben
- alkalmazható a teljes élelmiszer láncra
- folyamatos fejlődés a növekvő vevői igényeknek megfelelően.
Előnyök a vevők számára:
- nő a termék fogyasztásának biztonsága
- védelem az anyagi és egészségügyi károktól
- beszállítók ellenőrizhetővé tétele
- magasabb szintű igény-kielégítés
Telefonos rendelés:
06-24/520 755
Menü rendelése
(Kérjük, hogy az e-mailben adja meg pontos címét, nevét, telefonszámát, és a megrendelt menük adatait)