Minőségbiztosítás

Konyhánk a HACCP szabályozásai alapján működik

 

HACCP - Olyan rendszer, amely meghatározza, értékeli és szabályozza az élelmiszerbiztonság szempontjából jelentős veszélyek szabályozását.

 

A HACCP mozaikszó, a tevékenység angol szavainak kezdőbetűiből állították össze:
Hazard
Analysis and
Critical
Control
Points (veszélyelemzés és kritikus ellenőrzőpontok).
A HACCP rendszer célja az élelmiszer-biztonság elérése.

 

Mi a HACCP?
A HACCP olyan, tág értelemben vett jó gyártási és forgalmazási gyakorlatra és jó higiéniai gyakorlatra alapozott élelmiszer-biztonsági kockázatkezelő rendszer, amely önmagában vagy a teljes körű minőségbiztosítási rendszer részeként is alkalmazható. Célja a megelőzés.
Szemlélete
A HACCP rendszerben fontos a fogyasztó- ill. fogyasztásorientált terméklánc-szemlélet, azaz nem csak a végterméket kell vizsgálni, hanem a teljes élelmiszer-előállítási láncot. Ennek a rendszerszemléletű megelőző minőségbiztosításnak két fő eleme van:

  • a jól átgondolt, helyes tevékenység,
  • a jól tervezett és alkalmazott ellenőrzés.

Előnyök a termék előállítók számára:

  • javul a termelési folyamat kézbentarthatósága
  • biztos alap alakul ki a minőségirányítási rendszerek kiépítéséhez
  • segíti a rendszeres, következetes munkavégzést
  • a vevői bizalom növekedése
  • védelmet nyújt termékfelelősségi perekben
  • alkalmazható a teljes élelmiszer láncra
  • folyamatos fejlődés a növekvő vevői igényeknek megfelelően.

 

Előnyök a vevők számára:

  • nő a termék fogyasztásának biztonsága
  • védelem az anyagi és egészségügyi károktól
  • beszállítók ellenőrizhetővé tétele
  • magasabb szintű igény-kielégítés

 

 

 

 


     

telefonos rendelés Telefonos rendelés:

06-24/520 755

menü rendeléseMenü rendelése

(Kérjük, hogy az e-mailben adja meg pontos címét, nevét, telefonszámát, és a megrendelt menük adatait)

szeptember - októberi menük

november - decemberi menük